روانکاری در صنعت سیمان :

سیمان، ماده‌ای چسبنده و هیدرولیکی است که نقشی حیاتی در ساخت ملات و بتن ایفا می‌کند. این ماده از ترکیب اکسیدهای کلسیم، سیلیسیم، آلومینیوم و آهن به دست می‌آید و فرآیند پخت یا ذوب در تولید آن به کار می‌رود. پس از اختلاط سیمان با آب، خمیری شکل می‌گیرد که خاصیت چسبندگی فوق‌العاده‌ای دارد. این خمیر نه تنها در هوا، بلکه در زیر آب نیز سفت شده و به مرور زمان، استحکام و ثبات حجمی خود را افزایش می‌دهد.

امروزه در ساخت و ساز بناها، جاده‌های بتنی، اسکله‌ها، پل‌ها و دیگر سازه‌های مشابه، از نوعی سیمان خاص به نام “سیمان هیدرولیکی” یا “سیمان پرتلند” استفاده می‌شود. این نوع سیمان، هم در هوا و هم در زیر آب سخت می‌شود و به همین دلیل، مقاومت فیزیکی بالایی دارد.

برای استعلام قیمت و خرید روغن روانکار کلیک کنید.

مواد اولیه سیمان پرتلند

سنگ آهن و خاک رس (حاوی سلیس و آلومین) مواد اصلی تولید سیمان پرتلند هستند. این مواد به وفور در طبیعت یافت می‌شوند، اما به طور مستقیم قابل استفاده در تولید سیمان نیستند.

روش‌های تولید سیمان

سه روش کلی برای تولید سیمان وجود دارد:

  • روش تر (دوغاب): در این روش، مواد اولیه به صورت دوغاب مخلوط و سپس پخته می‌شوند.
  • روش نیمه تر: در این روش، مواد اولیه با مقدار کمی آب مخلوط و سپس پخته می‌شوند.
  • روش خشک: در این روش، مواد اولیه به صورت پودر درآمده و سپس پخته می‌شوند.

روش خشک، متداول‌ترین روش تولید سیمان

روش خشک متداول‌ترین روش تولید سیمان در جهان و ایران است. دلیل این امر، نیاز به تجهیزات کمتر و مصرف انرژی پایین‌تر در این روش است.

بسیاری از دستگاه‌های مورد استفاده در فرآیند تولید سیمان برای مکانیسم حرکتی خود از سیستم‌های دنده‌ای استفاده می‌کنند. این سیستم‌ها شامل چرخ‌دنده‌های کوچک و بزرگ و دنده‌های باز و بسته هستند. روانکاری دنده‌های باز بزرگ در صنعت سیمان به دلیل وجود ملاحظات زیست‌محیطی سخت‌گیرانه و شرایط بارهای بسیار سنگین، یک چالش منحصر به فرد است.

دیدگاهی موجود نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *